Flinke 'oogst' bij controle op A1





 

TWELLO - Tijdens een grote controle op de A1 bij Twello zijn de afgelopen nacht honderden bestuurders van auto’s en vrachtwagens gecontroleerd. Er werd een groot aantal overtredingen geconstateerd.



Doel van de controle Ochtendgloren, die voor de 39-ste keer werd gehouden, is het terugdringen van alcoholmisbruik in het verkeer en het opsporen van allerhande overtredingen op het gebied van de verkeerswetgeving. De politie lette ook op zaken die betrekking hebben op verdovende middelen en criminaliteit.



Gedurende de 6 uur durende controle werden in het begin van de nacht selectief auto’s van de snelweg naar de beide parkeerplaatsen langs de A1 geloodst, later moest al het verkeer een controle ondergaan. In totaal werden 690 auto’s en 91 vrachtwagens gecontroleerd. Van de andere passerende voertuigen werd de snelheid gemeten. Van de ruim 3000 voertuigen reden er 777 harder dan de toegestan 120 km per uur, met als uitschieter een automobilist die met 194 langsraasde.



Een greep uit de verkeersovertredingen: drie keer rijden onder invloed, 52 keer geen rij- en kentekenbewijs bij zich, vier keer niet in het bezit van een rijbewijs, dertien keer defecte verlichting, zeven auto's zonder APK, twee zonder verzekering, acht auto's met gladde banden, één met defecte remmen. Sommige auto's werden - al dan niet tijdelijk - uit het verkeer genomen.
Daarnaast werden twee stiletto’s en een mes in beslag genomen, stonden drie bestuurders gesignaleerd die nog een boete moesten betalen en werd een auto-ambulance aangetroffen die als gestolen stond gesignaleerd. In een andere auto werd inbrekersgereedschap gevonden.



Bij de vrachtwagen kregen vijf bestuurders een bekeuring omdat zij onvoldoende rusttijd in acht hadden genomen, hetzelfde aantal had de tachograafschijf niet juist ingevuld.



De controle werd uitgevoerd door de politieregio’s Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Twente, het KLPD, de douane, de Koninklijke Marechaussee, de dienst Motorrijtuigenbelasting, de Voedsel en Warenautoriteit, het Openbaar Ministerie en de Autobahnpolizei.

 
 
Bron: De Stentor
 
  23-11-2004  


|

FlitsKaart