Flinke oogst bij grote alcoholcontrole2415x

In navolging van het alcoholmatigingsbeleid controleerde de politie in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli in en rond Naaldwijk 1000 bestuurders op alcohol. Op diverse locaties hield de politie alcoholcontroles. Alle bestuurders (automobilisten en fietsers en bromfietsers) moesten een blaastest afleggen.

Van de 1000 gecontroleerde bestuurders bleken er 41 teveel gedronken hadden. Daaronder waren ook zogenaamde beginnend bestuurders. Een beginnend bestuurder raakte direct zijn rijbewijs kwijt nadat de ademanalyse stopte op 375 ugl. Een 19-jarige Naaldwijker reed als beginnend bestuurder tot twee keer toe onder invloed een controlelocatie op. In eerste instantie blies deze verdachte 235 ugl. Korte tijd later werd de man, ondanks zijn rijverbod, weer aangehouden en kwam hij tot een score van 190 ugl. Drie personen werden aangehouden wegens niet opvolgen van aanwijzingen van de politie, vernielingen en drugsgebruik. De uitslagen varieerden van 165 ugl tot 645 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Vanaf 570 ugl wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnend bestuurders ligt deze grens op 370 ugl.

Dronken fietsers
Opvallend was het grote aantal fietsers dat onder invloed reed. De veelal jongere fietsers hadden teveel op om te mogen fietsen. Een 12 jarige jongen werd om 01.00 uur gecontroleerd op zijn fiets. Ook hij had gedronken. Het rijden onder invloed is een misdrijf. Ook indien er sprake is van het rijden op een fiets. Bij een veroordeling door de rechter vindt er registratie in het persoonsdossier. Voor fietsers in het bezit van een geldig rijbewijs geldt tevens dat bij een uitslag van 570 ugl of hoger het rijbewijs wordt ingevorderd, ondanks dat men niet met een gemotoriseerd voertuig rijdt. De komende maanden gaat de politie in het Westland in het verzorgingsgebied diverse acties houden ter bestrijding van overmatig alcoholgebruik onder uitgaanspubliek.

Bron:  Politie Haaglanden

Melder: HUMPIE

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram