Flits na te hard rijden blijft achterwege

 

ZWOLLE - De lichtflits van camera's langs de weg waarmee hardrijders worden gesnapt, blijft voortaan achterwege. In Zwolle en Ankeveen staan de eerste digitale flitspalen die landelijk worden ingevoerd, aldus Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie maandag.

„Het voordeel van camera's die niet flitsen, is dat hardrijders niet meer massaal op de rem trappen”, zei een woordvoerder van het bureau. Dit moet de verkeersveiligheid ten goede komen. De camera's versturen digitaal informatie waardoor de acceptgiro sneller bij hardrijders op de deurmat valt.

De digitale camera's zijn vooral sneller omdat de analoge apparatuur veel verwerkingstijd kost. Nu hoeven niet langer films ontwikkeld en verwerkt te worden. De eerste nieuwe camera is eind oktober als proef in Ankeveen geplaatst. „De eerste boetes zijn ook al uitgedeeld. De belangrijkste flitspalen in het land worden nu eerst vervangen.” Daarna volgt de rest van de verouderde apparatuur. Aan de invoering van de nieuwe camera's is eerder nog geen ruchtbaarheid gegeven. Het BVOM gaat het publiek binnenkort voorlichten.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  20-11-2006  


|

FlitsKaart