Flits! Scheuren naar Zuid-Spanje is er niet meer bij





 

DEN HAAG (GPD) - Natuurlijk, het mag niet en is niet zelden gewoon gevaarlijk, maar niets menselijks is hardrijders vreemd. Met de auto volgepakt voor een vakantie in het zonnige zuiden. Zodra de grens bij Hazeldonk is gepasseerd, gaat de voet op het gaspedaal. Niemand kan ons immers iets maken in het buitenland.



Mis. Dat toeristen op vakantie met gemak een verkeersboete kunnen ontlopen, is een oud misverstand. Sterker nog: de verkeersregels zijn in verscheidene Europese landen strenger en de bestraffing voor te hardrijden in veel gevallen fors zwaarder, tot directe onvoorwaardelijke gevangenisstraf aan toe.



De Franse gendarmes controleren deze zomer extra streng op de tolwegen. Met laserguns meten ze alle passerende auto's. Scheurende Fransen krijgen de rekening thuis, te hard rijdende buitenlanders worden zodra ze de péage verlaten bij het tolkantoor staande gehouden en mogen de boete direct voldoen.



Wat betreft verkeersboetes is het onderscheid tussen het ‘strenge’ noorden van Europa en het ‘losse’ zuiden langzaam aan het verdwijnen. En dan vooral omdat landen als Spanje, Italië en Portugal strenger zijn geworden. In Spanje is vorig jaar de eerste flitskast geplaatst, met in de eerste week direct een recordovertreding van 273 kilometer per uur.

 
 
Bron: Utrechts Nieuwsblad
 
  24-7-2003  


|

FlitsKaart