Flits-software voor navigatie/PDA in Duitsland verboden?





 

Op dit moment is het mode om zogenaamde "flitslocaties/software" op je navigatie of PDA te kunnen ontvangen. Ze geven aan waar flitsers staan opgesteld, zo goed als in heel Europa. Het bezit is toegestaan, maar niet het meenemen of in werking hebben in een voertuig. In artikel § 23 Abs. 1b Straßenverkehrsordnung is dit vastgelegd:



De bestuurder van een voertuig is het verboden, een technisch apparaat te bedienen of in werking bij zich te hebben, dat er op toegerust is om verkeerscontrolerende middelen te registreren of te storen. In het bijzonder geldt dit voor apparaten welke snelheidsmetingen storen of aangeven ( radar en laser storende apparaten).



De ADAC geeft aan dat bij een overtreding men niet alleen 75 Euro boete krijgt maar ook worden er 4 punten in Flensburg geregistreerd. Zelfs zou het navigatie-apparaat ingevorderd kunnen worden. Als de navigatie ingebouwd is kan zelfs de auto in beslag genomen worden.



Als gezagshebbende kan men zich natuurlijk de vraag stellen, of ook normale auto-radio's onder dit voorschrift vallen. Veel muziekzenders geven immers de posities van flits-opstellingen per RDS door...

 
 
Bron: Lawblog.de
 
  12-8-2005  


|

FlitsKaart