Flitscontroles gaan door, ook als het spiegelglad is

 

Terwijl Nederland zich gisterochtend glibberend, soms bijna stapvoets, over spekgladde wegen naar zijn werk begaf, besloot het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) langs diverse snelwegen toch te gaan flitsen.

Woordvoerder Frank Zuiderhoek van het KLPD geeft uitleg over de controles. - Dat lijkt wat onzinnig? "Ik kan me voorstellen dat er zo gedacht wordt, maar zo onzinnig is dat niet.

Op veel plaatsen begon de ochtend inderdaad glad, maar toen de zon begon te schijnen, was die gladheid ook snel weer verdwenen. Dan heeft het wel degelijk zin om te controleren."

- Gaat een geplande flitscontrole wel eens niet door?

"O ja, dat gebeurt regelmatig. Bijvoorbeeld als er sprake is van zeer dichte mist. Of wanneer ergens langdurig files staan. Dan willen onze medewerkers nog wel eens naar een andere plaats uitwijken."

- Hoe ver van tevoren wordt zo’n flitscontrole eigenlijk gepland?

"Een week. Dat is ook de termijn waarop we veel controles aankondigen, zodat het publiek er rekening mee kan houden."

- Hoeveel snelheidsovertredingen zijn er gisterochtend tijdens de gladheid eigenlijk geregistreerd? Dat kunnen er nooit veel zijn geweest.

"Dat zegt u. Ik weet het niet. De gegevens zijn nog niet binnen. Maar neemt u maar gerust van mij aan dat er ook onder slechte weersomstandigheden door een aantal mensen nog altijd hard wordt gereden."

 
 
Bron: BNDeStem
 
  26-11-2008  


|

FlitsKaart