Flitsen vanaf een grensgeval





 

ROERMOND - Mag de politie bij de grensovergang Maalbroek hardrijders flitsen of staat de radarauto op terrein dat bij tankstation Cox hoort? Eigenaar Wim Cox hoopt dat de rechter in oktober uitsluitsel geeft. Flits! Flits! Flits!



En ja hoor, daar komen al weer de volgende twee hardrijders: Flits! Flits!



In minder dan een half uurtje slingerde de politie gistermorgen bij de grensovergang Maalbroek maar liefst 43 automobilisten op de bon wegens te hard rijden. Gemiddeld elke veertig seconden is het kassa, want een boete kost minimaal dertig euro. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 50 km/u, maar dat is voor veel bestuurders blijkbaar een té grote beproeving. Even verderop mag weer 80 km/u gereden worden. Niet dat er echt hard gescheurd wordt ter hoogte van het tankstation Cox, maar je zit al gauw aan de 60 km/u en vanaf 57 km/u flitst de camera in de onopvallende politieauto.



Die politieauto is in oktober onderdeel van een rechtzaak. Wim Cox, eigenaar van het tankstation bij de grensovergang, beweert dat de radarauto op grondgebied staat dat hij van Rijkswaterstaat heeft gehuurd. En Cox wil de politie daar weg hebben. Niet omdat hij tegen het bekeuren van echte snelheidsduivels is, maar het flitsen van bestuurders die slechts luttele kilometers per uur te hard rijden, vindt hij geldklopperij. Bovendien staat het gecontroleer volgens hem in schril contrast met het charmeoffensief richting Duitse kooptoeristen van de gemeente Roermond. Meer dan de helft van de auto's die worden geflitst, heeft een Duits kenteken. Een prijzig begin van Wilkommen in Holland.



De politie denkt er niet aan weg te gaan bij Maalbroek. ,,We hebben het uitgezocht bij de juridische dienst van Rijkswaterstaat en de plek waar onze auto staat behoort niet bij het tankstation van de heer Cox'', zegt woordvoerder J.Mussers van het verkeershandhavingsteam Limburg-Noord. Mussers benadrukt dat de politie ter plekke regelmatig de snelheid controleert omdat de grensovergang een zeer druk punt is. ,,Aan één kant liggen een tankstation en een hotel, aan de overkant is een frietkraam. Er parkeren en draaien veel auto's en vrachtauto's en er steken nogal wat chauffeurs de weg over. Een gevaarlijk punt.''

 
 
Bron: Dagblad de Limburger
 
  9-1-2005  


|

FlitsKaart