Flitsen voor schoolboeken2509x

Ratten die door een ongelukje zijn opengesneden en die lang liggen te rotten zodat de maden eruit lopen kunnen voor een behoorlijke overlast zorgen. Al helemaal als deze ratten in de politiek zitten, voor de overheid werken of beroepsmatige wetenschapsfraude plegen.

Het argument om snelheidscontroles te houden was vanwege de verkeersveiligheid. En als verkeersveiligheid geen goed argument was, dan deden ze het wel voor het milieu; ook al had het Openbaar Ministerie wél een target voor verkeersveiligheid maar niet voor milieu. En als zowel verkeersveiligheid en milieu geen goede argumenten waren, dan moest je je “gewoon” aan de regels houden.

Wetenschapsbureau SWOV schreef jarenlang in haar publicaties dat automobilisten denken dat flitsen vooral was vanwege de Staatsinkomsten. Volgens het bureau was dit onjuist, men noemde deze mening “ruis op de lijn” en wilde graag Polit-bureau propaganda om het volk vooral duidelijk te maken dat flitsen wordt gedaan voor al het denkbare, behalve geld. Nou, dat schrijven wetenschappers dus, en zoals iedereen weet, wetenschappers spreken altijd de waarheid.

Nou, de discussies werden gevoerd over al die “nobele” doelstellingen. Nu blijkt dat iedere discussie over verkeersveiligheid, milieu, of je “gewoon” aan de regels houden volslagen verspilling van tijd en energie. Een ieder die iets tegen snelheidscontroles heeft, klein of groot, heeft niet zijn zin gekregen. Bovendien zijn alle argumenten vóór het flitsen ongeldig of onacceptabel gebleken. Tenzij je auto-hater bent natuurlijk.

Het nieuwe argument om te flitsen is om de gratis schoolboeken te financieren, de prijs van boetes gaat hiervoor omhoog. Goh een nieuw argument. Dát er een nieuw argument mogelijk was had ik echt wel verwacht, maar deze zag ik niet aankomen. Komt erop neer dat langzaamrijders een stel asociale egoïsten zijn die niet aan de toekomst van onze kinderen denken.

Technisch gezien zou je nog steeds kunnen uitleggen dat flitsen voor alles is behalve geld, maar wie geeft er nu een barst om technische scheidingen, terwijl het zo voor de hand ligt dat de ruis op lijn, zoals wetenschappers dit noemden, domweg de hele waarheid is. Het verschil is alleen, ze geven het nu eerlijk toe dat het om geld gaat.

Kortom, zowel de politiek, als Koos Spee als het wetenschappelijke bureau zijn leugenaars en dat zijn ze dus nu al vijftien jaar. Rest nog één belangrijke conclusie, de wereld zou er veel beter uitzien als Koos Spee nooit was geboren.

Bron:  drnomad’s blogspot

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram