Flitsers November

 

Bij deze de stand van de aantallen flitsers over november 2013. Hierin zitten alle flitsers van A en N wegen, binnen bebouwde kom en de landelijke wegen zonder N nummering.

Totaal zijn er 1670 meldingen verwerkt. Er zijn veel meer meldingen geweest, maar dat betroffen vaak geen flitsers of grappenmakers die het leuk vinden om met knopjes te spelen. Hierin zitten vele kentekencontroles, zoals de afgelopen tijd op de A12 bij hectometer 64.2 en 90.2 en bijvoorbeeld de A7 bij de Stevinsluizen, waar de belastingdienst regelmatig staat.

Controles die wij voorheen niet melden, omdat wij tegen zinloos geflits zijn, 80% van de boetes is voor tot 15 km/u te hard, niet tegen opsporing van belastingontduikers.

Aangezien vele weggebruikers het verschil niet kennen tussen een snelheidscontrole en kentekencontrole en wij wel vele opmerkingen kregen waarom wij de gemeldde controle niet plaatsten en "de ander" wel, hebben wij besloten dit voortaan wel te doen. Wij werden een beetje moe om telkens uit te leggen dat, in tegenstelling tot "de ander", er bij ons een team moderators zit die elke controle beoordeelt en bijvoorbeeld kentekencontroles niet doorzet. Dit voorkomt dat een melding met "door Opel Astra" verwerkt wordt, omdat het KLPD, tegenwoordig Landelijke Eenheid Politie, niet vanuit een Opel Astra flitst. Ook de vele vele grappenmakers hou je op deze manier tegen. Dat voorkomt onmogelijke aantallen.

Het KLPD heeft bijvoorbeeld maar 14 flitsbussen.

Statistieken:

A-wegen: 365 meldingen

N-wegen: 791 meldingen

waarvan buiten bebouwde kom 632 meldingen en binnen bebouwde kom 159 meldingen.

Binnen bebouwde kom: 556 meldingen waarvan 159 op een N weg en 397 op overige wegen in de bebouwde kom. Denk aan Amsterdam op de Beneluxbaan, Rotterdam op de Maasboulevard. Deze controles ontvang je ook op onze gratis app FlitsNav

overige wegen: 117 meldingen. Dit zijn de wegen tussen dorpen of steden die geen N weg zijn, vaak gedegradeerd naar een limiet van 60 km/u. Ook deze controles ontvang je ook op onze gratis app FlitsNav mits gemeld uiteraard.

Hieronder onze top 10 met als kantekening dat er vele kentekencontroles tussen zitten.

A32: 9
A58: 9
A73: 9
A15: 10
A1: 11
A30: 15
A20: 18
A7: 20
A27: 25 (vooral bij 65.9 bij het OK tankstation)
A28: 31
A2: 51
A12: 54 (Veenendaal - Utrecht als de spitsstrook open staat)


Minder controles dan vorige maand. Dit wordt verklaard door minder lasercontroles. Door het slechtere weer zijn agenten minder snel geneigd naar buiten te gaan. Ook zijn er wat grotere controles gehouden wat veel mankracht vraagt. Deze uurtjes worden dan gecompenseerd door minder controles.

Opvallend is ook dat wijkagenten het werk doen (snelheidscontroles) van de Verkeershandhavingsteams, zoals wij dat al 15 jaar roepen: Controles in de wijk op plekken waar snelheid er wel toe doet. In plaats van dat de wijkagent het VHT verteld waar ze hun Verkeershandhaving moeten doen, gaat hij dat nu zelf doen, zodat het VHT nog steeds op prima doorgaande wegen kan controleren of je niet het gore lef hebt om 87 te rijden in plaats 80.

 
 
Bron: www.flitsservice.nl
 
  12-4-2013  


|

FlitsKaart