Flitskast slaat op holx

HAARLEM - De flitskast op de hoek van de Amsterdamsevaart en het Keggeviaduct is gistermiddag op hol geslagen. Automobilisten in de richting Amsterdam werden geflitst, of ze nu een overtreding begingen of niet. Bestuurders van geflitste auto's hoeven niet bang te zijn voor een bekeuring, de flitspost is een proefopstelling van het haarlemse bedrijf Gatsometer.

Het is niet de eerste keer dat de flitskast problemen geeft. Een jaar geleden fotografeerde het apparaat ook in het wilde weg. Er ontstonden toen enkele gevaarlijke verkeerssituaties. Ook nu weer zorgde de flitskast voor de nodige problemen. Volgens ooggetuigen gingen enkele automobilisten fors op de rem staan, toen zij merkten dat ze geflitst waren.

Gatsometer gaf vanmorgen aan niets te weten van het mankement. Volgens het bedrijf functioneert de opstelling prima en flitst deze alleen wanneer iemand te hard rijdt of een rood stoplicht negeert. Politiewoordvoerder Dick van Egmond liet weten dat er tot op heden geen klachten zijn binnengekomen.

Bron:  Haarlems dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice: