Flitspaal helpt politie na overval





 

BENTHEIM - Een flitspaal in Bad Bentheim lijkt de politie niet alleen te helpen om snelheidsovertreders te vatten, maar ook juwelenrovers. Die sloegen maandagmiddag 26 mei toe bij een juwelierszaak in Nordhorn.


v



Twee gemaskerde mannen overvielen toen een juwelier aan de Bentheimerstraat in Nordhorn. Een overvaller kon meteen worden aangehouden, met buit en al. De twee dader ontkwam.



De aangehouden verdachte, een Pool, zwijgt over andere betrokkenen bij deze overval en vergelijkbare in de grensstreek.



Ondertussen is duidelijk dat de bij de overval gebruikte donkere Audi, die kort daarvoor in Essen was gestolen, op de autoweg Bentheim/Nordhorn is geflitst. In de nacht voor de overval, om 0.53 uur, is die wagen (kenteken E-JA 4002) met 150 kilometer ‘op de kiek gezet’. De toegestane snelheid is 70.



In de auto zaten twee mannen, die richting Bad Bentheim reden. Ze zijn duidelijk herkenbaar gekiekt door de flitspaal.



De politie in Nordhorn denkt dat het tweetal tot de groep Poolse juwelenrovers hoort. Het duo was mogelijk op weg om de boel te verkennen of om een tweede auto, die ook in Essen was gestolen, naar Nordhorn te brengen. De politie hoopt, door de ‘flitsfoto’ van het tweetal te verspreiden de hele bende op te kunnen rollen.

 
 
Bron: Twentse Courant Tubantia
 
  28-6-2003  


|

FlitsKaart