Flitspaal in De Klem blijkt op mysterieuze wijze verdwenen

 

Ze worden zo nu en dan gesloopt of zelfs in brand gestoken, maar in Strijen doet zich een nieuwe vorm van vandalisme voor: de flitspaal aan de Varkensdijk in buurtschap De Klem is onlangs totaal verdwenen.
Niemand lijkt te weten hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De gemeente Strijen toont zich verbijsterd door deze diefstal van gemeenschapsgoederen. ,,We hebben er meerdere keren over gefilosofeerd met elkaar, maar we komen er niet aan uit wie hier achter zou kunnen zitten. Of waarom iemand dit zou willen doen,’’ reageert voorlichter Ben Hameeteman desgevraagd.

,,Het zijn in elk geval geen kleine jongens geweest die dit hebben gedaan. De flitspaal is gedemonteerd en in zijn totaliteit meegenomen.’’ Flitspalen hebben het al eerder moeten ontgelden in de gemeente, maar dit is volgens hem nog nooit voorgekomen in Strijen.

Buurtbewoner Janus Verkerk noemt het stelen van de flitspaal ‘erg vreemd’. Ook voor hem is het een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat het nut van de opmerkelijke actie kan zijn.

De gevolgen ervan merkt hij inmiddels al. ,,Automobilisten rijden weer harder voorbij,’’ aldus Verkerk. Op de Varkensdijk geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. ,,Als je weet dat er niet meer gecontroleerd wordt, is de verleiding natuurlijk wel erg groot.’’

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het vermoedelijke misdrijf, de resultaten daarvan worden in eerste instantie teruggekoppeld naar de gemeente.

Of er een nieuwe flitspaal wordt aangeschaft, is nog niet duidelijk. ,,Dat gaan we nog bekijken,’’ aldus de voorlichter. ,,We willen eerst deze flitspaal traceren.’’

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  14-3-2008  


|

FlitsKaart