flitspaal is er, nu de stroom nog





 

HENGELO - Met veel tamtam werd het een paar maanden geleden door de politie aangekondigd: Hengelo krijgt een snelheidscamera. De eerste echte Hengelose flitspaal staat sinds april aan de Deldenerstraat. De meeste automobilisten nemen sindsdien de voet van het gas als ze langsrijden.



Maar er is nog niemand geflitst en dat zal binnenkort ook niet gebeuren want er zit geen camera in de flitskast. Sterker nog: de paal is niet eens van een stroomaansluiting voorzien.



Volgens het installatiebedrijf Gatso ligt het probleem bij energieleverancier Essent. 'We hebben ze talloze keren geëmaild, maar krijgen geen reactie. Als we een postcode en huisnummer voor die plek hadden gehad was het waarschijnlijk al lang geregeld.' Essent was niet voor commentaar bereikbaar.



Bij de Hengelose politie balen ze er flink van. Teamchef verkeershandhaving J. Winterman noemt het een aanfluiting. 'Als je de apparatuur hebt, moet het werken.' Hij meent wel dat de flitspaal effect heeft. De meeste automobilisten nemen bij het passeren gas terug.

 
 
Bron: Tubantia
 
  7-2-2003  


|

FlitsKaart