Flitspaal langs Rijksweg N59 bij Bruinisse opnieuw in de fout

 

Het Openbaar Ministerie stelt opnieuw een onderzoek in naar de flitspaal langs Rijksweg N59 bij Bruinisse.

Ine de Weerd en Robert-Jan van der Vegt uit Bruinisse claimen vorig jaar ten onrechte vier keer een bekeuring te zijn aangewreven. Volgens de radarapparatuur zouden ze de flitspaal steeds met 130 kilometer per zijn gepasseerd.

Geen 130
De Weerd houdt dat voor onmogelijk, omdat ze dagelijks voor haar werk de route naar Zierikzee neemt, wéét waar het meetpunt is en daar logischerwijs rekening mee houdt. Bovendien zou de forse overschrijding zijn gedaan met de 25 jaar oude BMW van het echtpaar. "Die haalt niet eens de 130 kilometer op de stukje tussen de rotonde tot aan die paal", zegt De Weerd. "Ja, als je hem helemaal op z'n staart trapt en dat doe je écht niet met zo'n oldtimer!"

2500 euro aan bekeuringen
Afgelopen augustus werd Cynthia Lopatka uit Oosterland door justitie in het gelijk gesteld voor wat betreft een vermeende fout in de zelfde flitspaal. Ze kreeg 2500 euro aan betaalde bekeuringen terug.

Het echtpaar uit Bruinisse heeft bezwaar aangetekend tegen de vier opgelegde boetes. Eén bezwaarschrift is inmiddels verworpen, de drie anderen zijn nog in behandeling.

 
 
Bron: PZC
 
  26-1-2016  


|

FlitsKaart