Flitspaal snapt Brit twintig maal

 

Een 37-jarige Brit is de afgelopen maanden twintig maal geflitst door dezelfde snelheidspaal op de N484 bij Leerdam. De politie heeft de man van de weg - toevallig de N484 - gehaald.

Dat was een hele klus, omdat de bestuurder met een Engels kenteken rondreed. De man had inmiddels een boetebedrag van 1174 euro aan ’flitsrekeningen’ open staan. Hij kon niet alle boetes gelijk betalen, waarop agenten zijn auto in beslag hebben genomen. Als zijn schuld is voldaan, krijgt hij zijn voertuig weer terug, aldus de politie vrijdag.

Duizend flitspalen:
Ruim honderdduizend snelheidsduivels zijn in het eerste kwartaal van dit jaar geflitst door een digitale paal. Nederland telt momenteel 62 digitale flitspalen. De 938 analoge palen registreerden ruim 340 duizend automobilisten die het gaspedaal te diep hadden ingedrukt. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM).

"Het is zonneklaar dat er dankzij de digitale flitspaal meer boetes zijn uitgedeeld", licht een woordvoerder van het BVOM toe. Toch geeft het verschil in cijfers volgens hem een vertekend beeld. Zo legde de politie in de eerste maanden van dit jaar veelvuldig het werk neer in de strijd voor een betere cao. Daardoor zijn de filmpjes in de analoge palen lange tijd niet verwisseld, terwijl de digitale variant 24 uur per dag doorflitste. "Als we niet hadden gestaakt, dan hadden de analoge palen misschien wel drie keer meer geflitst."

 
 
Bron: De pers
 
  8-9-2008  


|

FlitsKaart