Flitspaalrace voor het goede doel

 

Doetinchem beleeft maandag 16 november een opmerkelijke primeur. Op die dag wordt op de Fabriekstraat met medewerking van de politie een ’flitspaalrace’ gehouden. Het gaat erom om zo hard mogelijk langs de plaatselijke snelheidscamera te racen.

De ludieke race is een initiatief van de Bart Foundation, in 2002 na het overlijden van Bart de Graaff opgericht als blijvende herinnering aan de rebelse televisiemaker en oprichter van BNN. De Bart Foundation helpt Bikkels, mensen die een verandering teweeg brengen waar Bart zijn geld aan uit zou geven.

De opbrengst van de ’boetes’ gaat die dag voor één keertje niet naar de schatkist, maar naar het goede doel. De eerste auto die langs de mobiele flitspaal zal razen, is de Porsche van Bart de Graaff, die bestuurd wordt door zijn zus Mirjam. De andere snelheidsduivels zijn onder anderen Irene Moors, Gijs Jolink en Hendrik-Jan Lovink, de organisatoren van de Zwarte Cross, en Formule A1-coureur Jeroen Bleekemolen.

De Bart Foundation nodigt iedereen die het gaspedaal te hard wil intrappen voor het goede doel, van harte uit om aan de flitspaalrace deel te nemen.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  11-8-2009  


|

FlitsKaart