Flitspalen Fonteinlaan en Haarlemse Dreef in Haarlem in werking

 

De flitspalen op de ongevalswegen Fonteinlaan en Haarlemse Dreef zullen dinsdag 14 december a.s. in de ochtenduren in werking worden gesteld.

De betrokken organisaties zoals het Landelijk Parket Team Verkeer, de gemeente en de politie hopen dat de hardrijders op deze weg zich beter aan de snelheid gaan houden, zodat dat de verkeersveiligheid wordt verbeterd.


Op 1 november jl. werd onderstaand persbericht verzonden:

Twee flitspalen geplaatst in Haarlem

Op de Haarlemse Dreef en op de Fonteinlaan zijn zondag 31 oktober jl. flitspalen geplaatst om de verkeersveiligheid op deze wegen te verbeteren.

Er staat een flitspaal ter hoogte van Dreefzicht op de Fonteinlaan, even voor de kruising met de Koningin Wilhelminalaan, die het verkeer richting Haarlem-centrum zal gaan controleren. De andere flitspaal staat vlak voor de kruising met de Meesterlottelaan op de Dreef en zal het wegverkeer richting Heemstede gaan controleren.

Op beide kruisingen steken veel fietsers de weg over naar de Haarlemmerhout en scholen. Op de Dreef en de Fonteinlaan -50-kilometerwegen- worden regelmatig snelheidscontroles gehouden door de politie, omdat er veel te hard wordt gereden. Ook bewoners voelen zich niet veilig op deze wegen, hetgeen heeft geleid tot klachten over hardrijders bij de politie.

Met name de oversteekplaatsen voor fietsers worden als onveilig ervaren, omdat er door het gemotoriseerd verkeer regelmatig te hard wordt gereden. In samenwerking met de gemeente Haarlem, het Landelijk Parket Team Verkeer en de afdelingen Verkeersadvisering en Verkeershandhaving van politie Kennemerland, is overgegaan tot het plaatsen van flitspalen.

Deze flitspalen zijn nog niet operationeel, omdat er eerst een waarschuwingsperiode is ingelast. Zodra de flitspalen daadwerkelijk in gebruik worden genomen, zal dit tijdig worden gemeld

 
 
Bron: www.politie.nl/
 
  20-12-2010  


|

FlitsKaart