Flitspalen in regio Noord Holland Noord digitaal

 

Het verkeershandhavingsteam van Koos Spee in Noord-Holland Noord gaat bij mobiele snelheidscontroles over op de digitale fotografie en bijbehorende afhandeling. Hiermee wordt vooral de afhandeling van de zaken vereenvoudigd en versneld. De overtreder zal hiervan twee dingen merken: geen flitsen meer en binnen enkele dagen de acceptgiro op de deurmat. De nieuwe apparatuur gaat ook de flitspalen vervangen.

Het digitale systeem werkt ten aanzien van de snelheidsmeting net als het oude systeem. Maar nu wordt de foto direct op een laptop ingelezen en wordt het kenteken ook direct digitaal herkend. De radarbedienaar kan niet-herkende kentekens (slecht leesbaar, buitenlands etc) direct handmatig invoeren of corrigeren.

Na de controle worden de gegevens uit de laptop rechtstreeks doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), waar de acceptgiro binnen een dag kan worden aangemaakt en verzonden. Met het oude systeem lag de verwerkingstijd tussen de vier en zes weken.

Door de snelle verwerking ligt de overtreding nog vers in het geheugen van de bestuurder. Er zullen niet meer snelheidscontroles worden gehouden maar toch zal er meer rendement zijn doordat de nieuwe apparatuur gebruik maakt van infrarood, waardoor 24 uur van de dag gecontroleerd kan worden zonder klachten over “de hinderlijke flits”.

En omdat de flits de snelle automobilisten niet meer waarschuwt, zullen er de eerste tijd toch meer automobilisten tegen de lamp lopen. Het Verkeershandhavingsteam beschikt voor de regio Noord- Holland Noord over zes losse sets en vijf onopvallende auto’s, waarin de digitale apparatuur is ingebouwd.

Politie Noord-Holland Noord werkt ook aan de digitale apparatuur in de “flitspalen”. Hierbij zal de foto rechtstreeks doorgestuurd worden naar een politiebureau en daar op dezelfde manier worden verwerkt. Omdat deze apparatuur geen flitsen meer afgeeft zal er voor de “flits”-palen een nieuwe naam bedacht moeten worden.

 
 
Bron: blikopnieuws
 
  19-7-2007  


|

FlitsKaart