Flitspalen in Westland verdubbeld

 

WESTLAND | In het Westland staan straks vijftien flitspalen om hardrijders te ontmoedigen. Bij de Zwartedijk in Monster, de Woudseweg tussen De Lier en Den Hoorn en de Maasdijk krijgen elk twee tot drie nieuwe flitspalen.De palen met camera's hadden er al lang moeten staan. "We durven bijna geen datum meer te noemen. De flitspalen zijn inmiddels al wel bij Haaglanden binnen. Onderlinge communicatie tussen het Openbaar Ministerie en de Provincie hebben plaatsing vertraagd. Binnen twee weken gaan we de trajecten in het Westland nogmaals bekijken om te zien of er iets veranderd is aan de situatie. Hierna worden de flitspalen zeker geplaatst", aldus een woordvoerder van de verkeerspolitie.
In het Westland staat op dit moment acht flitspalen opgesteld, onder meer bij de Burgemeester Elsenweg, de Wippolderlaan en de Verlengde Lozerlaan. Die worden door de verkeerspolitie de komende dagen allemaal weer gecontroleerd.
De locaties waar de nieuwe flitspalen komen, staan in het Westland bekend als zeer gevaarlijk. Met name de N223 (Woudseweg) geldt als 'dodenweg' in de streek. Reeds jarenlang woedt er een discussie over te nemen maatregelen om deze weg, waar het afgelopen decennium negentienmensen door een ongeval om het leven kwamen, veiliger te maken.
Flitspalen zijn duur. Eén paal kost 40.000 euro. In de hele regio Haaglanden moeten er, volgens het Buro Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie, twintig extra flitspalen komen.
Op de risicovolle wegen in het Westland komen straks zowel flitspalen te staan die reageren als er door het rode verkeerslicht wordt gereden als flitspalen met camera's die reageren op snelheid.

 
 
Bron: Haagse Courant
 
  24-6-2002  


|

FlitsKaart