Flitspalen N18 komen terug

 

De vernielde flitspaal bij de Keet in Hupsel wordt eind dit jaar vervangen door een digitale en vandalismebestendige flitser. Bij de watertoren komt begin volgend jaar weer een werkend digitaal apparaat te staan.

De politie probeert nog voor de plaatsing van de digitale apparatuur de kapotte analoge flitspalen te repareren. „Eigenlijk hadden we dat nu al voor elkaar willen hebben. Er is wat vertraging opgetreden”, aldus Ernst Koelman, woordvoerder van het Landelijk Parket Verkeer. Hoewel de palen al vanaf het begin van de plaatsing constant doelwit zijn van vandalen blijft de politie van mening dat vervanging de moeite waard blijft. Uit onderzoek is immers gebleken dat de locaties watertoren en Hupsel langs de Twenteroute gevaarlijk zijn door de hoge snelheid waarmee gereden wordt en de ongevallen die er plaatshebben. „Daarom hebben we ze daar nodig”.

Heel anders is het gesteld met de flitspaal in Groenlo die ruim een week geleden is vernield. Waarschijnlijk wordt die niet vervangen, meldt het parket. „Volgens de termijnplanning gaat ’ie weg.”

De plaatsing van de digitale apparaten, die robuuster en steviger zijn dan de analoge apparaten, wordt landelijk opgepakt. Dit jaar worden in heel Nederland zestig digitale palen geplaatst. En in de periode 2012 tot 2014 gaat het om een vervanging van 500 exemplaren. „Dat betekent dat we elke plek waar nu nog een flitser staat goed gaan bekijken of er nog wel een terug moet komen.”

 
 
Bron: TC Tubantia
 
  8-2-2011  


|

FlitsKaart