Flitspalenbaas krijgt lintje2664x

De man van de flitsboetes, Koos Spee, is vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 3575 mensen kregen een lintje.

De flitsofficier van Justitie is één van de opvallendste Nederlanders die vandaag verrast werden met een koninklijke onderscheiding.

De 60-jarige werd uit een cursus in Den Haag geplukt en door zijn chauffeur naar Soesterberg ‘ontvoerd’. Daar kreeg hij van Harm Brouwer, voorzitter van het College van Procureurs Generaal, zijn lintje opgespeld.

Bron:  www.telegraaf.nl

Melder: Sandeman
Rodger

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Al 7 jaar volgen wij het wel en wee van Koos Spee. De man is in 1998 begonnen met het kapotflitsen van Nederland. De trendmatige daling begon te stagneren, werd minder, totdat er zelfs opeens meer doden dan het jaar ervoor waren in 2003. Ondanks miljoenen flitsboetes per jaar stagneerde de daling en realiseerde men zelfs een stijging! Ra ra, hoe kan dat? In 2004 opeens een spectaculaire daling. Zo spectaculair zelfs dat zelfs de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek er geen verklaring voor kon geven. Zou het kunnen omdat enkele voorwaarden voor opname in deze lijst gewijzigd zijn? Zou er gemanipuleerd zijn met de cijfers?

Feit is dat tot en met 2003 flitsen tot geen enkel aantoonbaar resultaat leidde. Geen significante daling merkbaar. En de cijfers daarna? 2006 ten opzichte van 2005 laat ook al weer een stagnering zien.

Wij van Flitsservice houden zoveel mogelijk ongevalsberichten bij. En wat blijkt: Bij de meeste ongevallen had een flitspaal geen ene drol uitgemaakt.

En daarvoor krijgt Koos Spee een lintje, onbegrijpelijk. Het doet onrecht aan alle verkeerslachtoffers, hun families en het leed wat er bij gepaard gaat en aan iedereen die weer eens een nutteloze boete om de oren krijgt dankzij deze man.