Flitsservice hekelt praktijken politie Drenthe

 

Met stomme verbazing hebben wij kennis genomen van de reactie van de politie Drenthe over de uitzending van PowNews afgelopen donderdag. "Zo ga je niet met elkaar om", zo zegt de woordvoerder Valkema in Dagblad van het Noorden.

De politie heeft er zelf voor gekozen om de relatie met de radarcontrole te verdoezelen. Ze hebben het simpelweg verzwegen, omdat het ze niet goed uitkwam. Op RTV Drenthe wordt schijnheilig gemeld dat er 2 motorrijders elkaar geraakt hebben en meer niet, terwijl ze toen al wisten, op dat moment daar langs de A28, dat de voorste motorrijder geschrokken was van de controle.

Het is dat wij als Flitsservice.nl hier veel aandacht voor gevraagd hebben en gekregen, anders was dit mooi de doofpot in gegaan en had het grote publiek nooit kennis genomen van de risico's van radarcontroles waar de politie toch echt ruimschoots van op de hoogte is.

Dankbaar zijn wij dat de voorste motorrijder contact met ons heeft gezocht en het werkelijke verhaal met ons deelde.

PowNews evenals GeenStijl hebben als enige(!) nieuwsmedia zich zeer verbaasd over het doofpotten door de politie. Daar ging het item over. "Waarom hebben jullie dit verzwegen?" Daar kwam geen antwoord op. En dan moet de media, waaronder PowNews, maar hun mond houden en doorlopen?
PowNews heeft niet anders gehandeld dan een Alberto Stegeman, of een Pieter Storms, die een misstand aan de kaak stelt.

Hoe moet je als publiek of als pers nou de politie vertrouwen als ze zaken die er toe doen verzwijgen? Hoeveel meer ongelukken zijn er te wijten aan deze controles? Hoeveel is verzwegen? Denk ook aan die racende politiebus op de A28, ook politie Drenthe, waar nu van gezegd wordt dat deze "een mogelijke overtreder zag". Tuurlijk.

Vervolgens komt politiewoordvoerder Valkema met “De burger en maatschappij mogen rekenen op een respectvolle houding van de politie, maar wij verwachten dat de media dat ook doen.[]Dit doet voor alle betrokken partijen geen recht aan de situatie.”.
De politie houdt het onder de pet. De politie verzwijgt de radarcontrole en de rol die deze gespeeld heeft. Ze weigeren de pers te woord gestaan. Geen recht aan de situatie? Dit klinkt meer als "We balen als een stekker dat we het niet in de doofpot hebben kunnen houden". Schandalig gewoon!

De burger verwacht van de politie dat ze de waarheid spreekt, ook als ze het eens niet goed uitkomt. Dat is respectvol en vooral professioneel. Zo ga je met elkaar om!

PS: Bij deze willen wij ook de misvatting rechtzetten dat de controleur eerst ingepakt zou hebben en pas daarna eerste hulp is gaan bieden, zoals in het PowNews item is gemeld. Er is tijdens het gesprek met PowNews gezegd dat uiteraard de controleur eerst eerste hulp zal hebben geboden, via de radio de hulpverlening op gang zal hebben gebracht en pas nadat die ter plaatse zijn gekomen naar het buro zal zijn gebracht.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  18-9-2010  


|

FlitsKaart