Flitsservice.nl juicht te vroeg

 

De mannen achter Flitsservice.nl (een site op internet die kritisch de snelheidscontroles in Nederland volgt) hebben zich te vroeg blij gemaakt.

Ze rekenden er deze week al vast op dat de politie honderden bekeuringen zal gaan verscheuren, die zijn uitgeschreven op het verkeersknooppunt Hattemerbroek bij Zwolle. Daar werden automobilisten op 5 en 26 april op de bon geslingerd toen ze de afslag namen van de N50 om via de grote lus op de A28 te komen, in de richting Zwolle.

Net achter een praatpaal had de politie een radar neergezet. Wie harder dan honderd reed kreeg een bon. En dat mag helemaal niet, vindt Flitsservice, er staat namelijk nergens een verbodsbord met 100 erop, en de kleine bordjes aan de vangrail, ook met 100 erop, hebben geen kracht van wet.

"Maar Flitsservice heeft geen gelijk", zegt Ed Krazewski van de Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) inDriebergen. "We hebben het voor de zekerheid nog eens bekeken, maar voordat de automobilisten aan hun lus beginnen staat er heel duidelijk een bord met 100. Dat is een regiem dat verder ook gewoon voor de verbinding tussen de N50 en de A28 geldt. Jammer maar helaas voor al die automobilisten die zich alweer rijk rekenden."

"Zowel op de N50 als op dat stukje A28 mag je maximaal slechts honderd rijden en ook op het tussenstukje", zegt Krazewski. "Het is waar dat die kleine bordjes geen rechtskracht hebben, maar ze informeren de automobilist nog wel eens extra over de maximum snelheid ter plaatse".

Flitsservice beweerde op de site dat de flitser al bij hectometerpaaltje 87,4 stond, maar dat het eerstvolgende bord pas op 92,4 is te zien. Maar dan hebben ze dus het eerste bord gemist, zegt de KLPD-man.

 
 
Bron: De Stentor
 
  14-6-2007  


|

FlitsKaart