Flitsservice.nl: Politie flitst ten onrechte op N99

 

De politie heeft vrijdag 1 juni ten onrechte geflitst bij de kruising van de N99 met de Hollebalg. Alle bekeuringen zijn geseponeerd. Zo laat politiewoordvoerder Florentine de Maar desgevraagd weten.

Er werd geflitst nabij een kruising waar in het verleden een aantal ernstige ongevallen had plaats gevonden, hiernee werd een snelheidsverlaging ingesteld zodat men ter hoogte van de kruising nog maar 50 ipv 80 km/u mocht rijden. Men vond het echter nodig om NA de kruising te flitsen op 50, dit terwijl een snelheidsbeperking na een kruising herhaalt dient te worden middels bebording.Chris69 uit Den Helder, frequent gebruiker van Flitsservice.nl, meldde al eerder dat na de publicatie op deze website er ineens nieuwe verkeersborden na de bewuste kruising waren geplaatst wat het geheel nog gekker maakt. Men moet namelijk na de bewuste kruising dankzij deze bebording nog steeds 50 rijden maar tegemoetkomend verkeer die de kruising nadert kan gewoon 80 rijden.

We betreuren het sowieso dat er na de kruising geflitst wordt in plaats van ervoor, dat wekt de indruk dat het om het geld te doen is en natuurlijk gaat het ook weer in dat geval om de verkeersveiligheid. Toch?

 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
 
  21-6-2007  


|

FlitsKaart