Flitsservice.nl verzorgt flitsmeldingen voor de Quintezz Radar Alerter.x

Sinds 1 januari 2004 zijn radardetectoren verboden in Nederland. Er zijn echter nog genoeg mensen die graag onderweg willen weten waar een radarcontrole staat. Flitsservice.nl is de meest betrouwbare bron voor meldingen waar mobiele radarcontroles staan opgesteld en levert nu ook zijn meldingen aan de Quintezz Radar Alerter.Flitsservice.nl is een website door en voor automobilisten. Met zijn grote naamsbekendheid en grote aantallen bezoekers (11.000 hits per dag) is het de grootste website met informatie over snelheidscontroles, juridische informatie en actuele snelheidscontroles. Automobilisten op de weg kunnen gesignaleerde flitscontroles via internet, telefoon of SMS doorgeven. Onderweg kunnen automobilisten over de gemelde controles worden geïnformeerd per SMS, wap, radio of internet.Op 9 juni heeft de firma Wexler Europe BV uit Naarden een nieuw apparaat op de markt gebracht, de Quintezz Radar Alerter. Het werkt als een radardetector, maar is er geen. Hoe kan dat? De Radar Alerter is uitgerust met een TMC-ontvanger. TMC is een extra signaal dat meegegeven wordt met een radiostation waarin onder andere ook fileinformatie voor navigatiesystemen. Noordzee 100.7 FM stuurt sinds kort ook de flitslokaties mee samen met de muziek die ze uitzenden. De Radar Alerter ontvangt dit en slaat de posities van mobiele flitsmeldingen op om er voor te kunnen waarschuwen.

Flitsservice.nl en Wexler Europe BV hebben een overeenkomst gesloten dat Flitsservice.nl zijn meldingen doorgeeft aan Noordzee 100.7 FM, die op haar beurt deze weer doorgeeft aan de Quintezz Radar Alerter.
De clue achter de Quintezz Radar Alerter is namelijk dat het alleen maar alarm kan geven als er controle gemeld is. Door de samenwerking wordt de Quintezz Radar Alerter zo volledig mogelijk voorzien van actuele controles.

Ook is de Quintezz Radar Alerter een GPS-apparaat dat de lokaties heeft opgeslagen van vaste flitspalen. Bij het naderen van zo een lokatie geeft het apparaat een waarschuwing dat er een flitspaal genaderd wordt. Hierdoor kan de automobilist rustig en verantwoord controleren hoe hard hij rijdt en desgewenst zijn snelheid aanpassen.Meldingen van mobiele controles kunnen bij Flitsservice.nl op de website worden doorgegeven of worden doorgebeld via 033-25 88 753 (normaal tarief). Indien er genoeg informatie door de beller gegeven wordt om de weg, het nummer van de hectometerpaal en de richting te kunnen bepalen, dan kan de melding worden aangeboden aan de Quintezz Radar Alerter.

Meldingen worden door Flitsservice.nl altijd gecontroleerd op juistheid en volledigheid, daardoor kan Flitsservice.nl de meest betrouwbare meldingen van Nederland bieden.

Bron:  Flitsservice.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram