Forse boete na bumperkleven bij politieautox

AMSTERDAM - Een 55-jarige automobilist uit Utrecht is lelijk tegen de lamp gelopen, toen hij zich schuldig maakte aan een ernstige vorm van bumperkleven bij een niet als zodanig herkenbare politiewagen.De agenten haalden met hun burgerauto op de snelweg A27 bij Utrecht een aantal vrachtwagens in, toen er plotseling een Ford achter hen opdook. De bestuurder van deze wagen ging op een afstand van 1,5 meter achter de agenten hangen. Toen het opjagen niet hielp, begon hij bovendien lichtsignalen te geven en te toeteren.Nadat de trucks waren gepasseerd, probeerden de agenten de man duidelijk te maken dat hij te ver was gegaan en dat hij moest stoppen. De Utrechter, die kennelijk niet begreep met wie hij te maken had, ging echter onbekommerd door met zijn wangedrag.

Hij reed de politiewagen voorbij en sneed die zo de pas af, dat de agenten moesten uitwijken naar de vluchtstrook. Pas enkele honderden meters verder drong tot de wegpiraat door dat het ernst was en zette hij zijn auto alsnog aan de kant. Hij kon geen verklaring voor zijn gedrag geven, kreeg een forse uitbrander en een proces verbaal.

Bron:  De Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit soort gedrag kan dus niet met een radar opgespoord worden. Het pure toeval dat deze automobilist toevallig een onopvallende politieauto treft is zo opmerkelijk dat dit zelfs als nieuws naar de media wordt gebracht. Als men juist meer van dit soort auto's zou laten rondrijden en minder auto's in de berm dan zou het autorijden misschien weer plezierig kunnen worden in Nederland.