Franse flitsboetes hebben vaak geen gevolgen6243x

Nederlandse automobilisten hoeven in een groot aantal Europese landen niet bang te zijn voor flitsboetes. De bekeuringen voor een snelheidsovertreding worden in landen als Frankrijk en Italië in de praktijk vaak niet uitbesteed aan incassobureaus en na verloop van tijd weggegooid, schrijft De Telegraaf.

Dit zou blijken uit onderzoek van internationaal incassobureau TCM onder twaalf Europese landen. Alleen vakantiegangers op de wegen van België, Oostenrijk of Duitsland krijgen wel een bon thuis als ze zich niet aan de maximumsnelheid houden, schrijft de krant. Deze drie landen krijgen door een afspraak met de Nederlandse regering wel de adresgegevens via de Rijksdienst voor het Wegverkeer in handen.

In Italië, Zweden, Denemarken en Spanje verdwijnen de flitsboetes volgens TCM in een grote bak, schrijft De Telegraaf. Dit geldt ook voor Franse snelwegen als de Route du Soleil die loopt van Parijs via Lyon naar de Middellandse Zee. Een groot aantal van de bekeuringen wordt volgens de krant uiteindelijk dus weggegooid.

Bron:  Nieuws.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram