Franse interesse voor samenwerking kilometerheffing

 

Frankrijk heeft wel oren naar samenwerking met Nederland bij de invoering van de kilometerheffing. De Fransen zijn „heel erg geïnteresseerd” om samen op te trekken bij het ontwikkelen van moderne satelliettechnologie, liet de woordvoerder van minister Camiel Eurlings (Verkeer) dinsdag weten.

Eurlings brengt een dagje door in Parijs en had volgens de woordvoerder een „goed” gesprek met de Franse staatssecretaris voor Transport Dominique Bussereau. De Fransen willen net als Nederland vanaf 2011 een kilometerheffing voor vrachtwagens invoeren.

Eurlings wil moderne satelliettechnologie gebruiken om automobilisten te volgen. Als de Fransen meedoen aan zo’n systeem kan dat de kosten ervan drukken. Bovendien wordt zo voorkomen dat (vrachtwagen)chauffeurs in Europa verschillende kastjes, die de gereden kilometers registreren, in de auto moeten hebben.

Het is volgens de woordvoerder de bedoeling dat er een uitwisseling komt van Franse en Nederlandse ambtenaren die zich bezighouden met invoering van de heffing.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  3-11-2008  


|

FlitsKaart