Franse snelheidscontroles vaker en stiekem1550x

In Frankrijk komen steeds meer en steeds minder zichtbare snelheidscontroles. Het dagblad Le Parisien meldde vrijdag dat de plaatsing van achthonderd nieuwe, vaste snelheidscamera’s, die dit en komend jaar worden geïnstalleerd, niet meer wordt aangekondigd.

Nu worden ze dat nog wel. De vaste snelheidscamera’s worden in Frankrijk vooralsnog met grote borden ongeveer 400 meter voor de flitsapparaten aangekondigd. Op de borden staat dat er voor de veiligheid van de chauffeurs en hun passagiers automatische controles zijn. De automobilist die het nog niet aan ziet komen, wordt op het bord gewaarschuwd door een afbeelding van een zwarte punt die wordt omgeven door onheilspellende, halfronde zwarte lijnen waarin een auto en een motorfiets zijn afgebeeld.

Deze aankondigingen worden niet meer geplaatst. Wel komen er een tot twee kilometer voor de nieuwe, vaste flitsapparaten borden die in algemene zin frequente radarcontroles in het vooruitzicht stellen.

De Franse regering heeft donderdag een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd om het verkeer veiliger te maken. Het aantal verkeersdoden daalde jarenlang gestaag, maar bleef in 2009 met 4262 doden ongeveer gelijk aan het jaar ervoor.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Speedfreak

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram