Fransen flitsen 25 miljoen keer561x

Franse verkeerscameras hebben vorig jaar 25,6 miljoen keer geflitst. Dat is een kwart meer dan in 2015.

De bijbehorende boetes hebben de Franse staat 920 miljoen euro opgeleverd. "Maar daar staat 3,4 miljard tegenover wat de staat kwijt is aan de verkeersveiligheid," zegt de met die veiligheid belaste dienst Sécurité routière.'

Frankrijk heeft het aantal verkeerscamera's de laatste jaren fors opgevoerd, zowel bij vaste installaties als mobiele camera's. Die laatste worden in toenemende mate ook ingezet op viaducten boven de snelweg. Langs Franse snelwegen staan bovendien tegenwoordig ook camera's die in twee richtingen kunnen flitsen.

Uit de cijfers blijkt dat zes camera's vorig jaar meer dan 100.000 keer zijn afgegaan. Het record komt voor rekening van een verplaatsbare flitser langs de dubbelbaans A9 bij vakantiestad Montpellier die 411.532 keer in werking is getreden, dat is gemiddeld 47 flitsen per uur. De best-scorende vaste camera staat verderop langs de A9 met 159.520 flitsen. De Franse dienst wijst er regelmatig op dat ook buitenlandse bestuurders die geflitst zijn de bekeuring in de bus kunnen verwachten.

Bron:  Automobiel Management

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram