Frapping Force door Verkeerspolitie Breda op A58

 

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 7 maart 2006 op de rijksweg A58 tussen 14.30 en 16.30 uur een zogenaamde ‘Frapping Force’ gehouden. ‘Frapping Force’ is zeer intensief politietoezicht in een relatief klein gebied. In totaal zijn 90 voertuigen gecontroleerd en 21 bestuurders bekeurd. Eén aanhangwagen is uit het verkeer genomen voor een nader onderzoek.

De Verkeerspolitie surveilleerde intensief tussen Breda en Roosendaal met 4 politiemotoren en 5 opvallende Volvo’s.

Eenentwintig bestuurders zijn bekeurd voor uiteenlopende feiten zoals niet dragen van de autogordel (11), negeren inhaalverbod (1), niet tonen rij- en kentekenbewijs (5), rijden zonder rijbewijs (1), onleesbare kentekenplaat (2) en een ongeldig kentekenbewijs (1).

Frapping Force is een fenomeen dat ooit is overgewaaid uit Amerika en in de jaren 70 en 80 veelvuldig door de Verkeerspolitie werd toegepast. In korte tijd zien weggebruikers op relatief klein wegvak veel politievoertuigen en politiemensen. Hier gaat een preventieve werking vanuit en levert ook nog de nodige resultaten op. De Verkeerspolitie in Breda heeft dit initiatief sinds maart 2006 weer opgepakt en zal deze vorm van politietoezicht vaker toepassen. 
 
Bron: Politie.nl
 
  13-5-2006  


|

FlitsKaart