FUN: Modelauto twee maal geflitst





 

BLOEMENDAAL - De meeste mensen proberen een verkeersboete als het even kan te voorkomen. Zo niet Bernd Kleinsteuber uit Bloemendaal. Tot vijf keer toe joeg hij zijn wagen woensdagavond met een noodvaart op en neer over de Mollaan in Bloemendaal. En met resultaat: twee keer werd de snelheidmaniak geflitst door de daar aanwezige camera. Wat toch een prestatie is. Voor een radiografisch bestuurd autootje. Noem de wagens die in de Bloemendaalse modelbouwzaak staan waar Kleinstreuber werkt geen speelgoed. 'Big boys toys'- dat is de in zijn ogen meer gepaste benaming. Trucks, helikopters, formule 1-wagens, van de meeste opvallende voertuigen bestaan kleinere, radiografisch bestuurbare exemplaren.



Normaal gesproken probeert Kleinstreuber de wagentjes niet uit op de openbare weg. Maar woensdag kon hij de verleiding niet weerstaan toen een vaste klant hem vertelde dat deze een poging had gewaagd om te worden geflitst. Met een zeventig centimeter lange, tien kilo zware, op een brommerbenzine rijdende terreinwagen toog Kleinstreuber rond middernacht naar de Mollaan, waar vijftig kilometer per uur geldt als maximaal toegestane snelheid.



"Dit was de enige wagen die ik zo een-twee-drie klaar had staan",zegt de Bloemendaler, wijzend op de witblauwrode scheurmonster dat nu weer op de toonbank staat. "Ik wilde weten of je het zou redden met zo'n autootje." Normaal zou dit type maximaal zeventig kilometer per uur halen, maar de wagen in kwestie was nog niet ingereden. Na een paar aanloopjes lukte het toch. Kleinstreuber:"De vierde en vijfde keer werd hij geflitst. Toen was de accu van de afstandbediening leeg."



En nu wil Kleinstreuber, anders dan alle andere snelheidsovertreders, dolgraag de boete betalen. "Ik wil de foto graag hebben, dan kan ik die aan de importeur geven."



Maar een bon zit er niet in, laat politiewoordvoerder José Hollemans weten. "Zo'n auto heeft geen kentekenplaat. Als hij hiermee de verkeersveiligheid in gevaar zou hebben gebracht, hadden we hem direct staande moeten houden. Maar we kunnen hier wel om lachen. Hij kan de foto krijgen."



Het 'succes' lijkt af te stralen op de bewuste wagen. Kleinstreuber heeft hem gisteren aan een klant verkocht.

 
 
Bron: Nederlands dagblad
 
  20-7-2002  


|

FlitsKaart