Gamers blijken wegpiraten938x

Het spelen van racespellen heeft als resultaat dat de speler er zelf ook slecht van gaat rijden. Dat blijkt uit een Duits onderzoek waarin het effect van gamen op de rijvaardigheid werd bestudeerd. Van de 198 ondervraagde mannen en vrouwen bleken de degenen die veel racegames spelen vaker in risicovolle situaties in het verkeer terecht te komen.

Daarnaast werden 68 personen geobserveerd in het verkeer en bleken de spelers van racespelletjes gevaarlijker te rijden. In een andere proef werd een groep van 83 mensen een racegame of een andere soort game voorgeschoteld. Degenen die de racegame speelden gaven aan meer gevoelens en gedachten te hebben die geassocieerd worden met risicovol gedrag.

Het onderzoek werd uitgevoerd nadat er zoveel aandacht kwam voor onderzoeken waarbij schietspellen zogenaamd agressie zouden veroorzaken. De researchers vonden het interessant om te kijken of eenzelfde soort koppeling bestaat bij spelers van racegames. Eén van de onderzoekers stelt zelfs voor om een leeftijdsrestrictie op racegames te plaatsen.

Bron:  Gametoday

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram