Geen bezwaren tegen 130 km/h op A58 tussen Markiezaat en Rilland

 

Wie ook graag overdag met 130 kilometer per uur langs Rilland wil razen, moet nog zeker een half jaar geduld hebben. Pas vanaf 31 december 2018 wordt de snelheidsbeperking tussen 6.00 en 19.00 uur opgeheven.

In februari maakte minister Cora van Nieuwenhuizen bekend dat ze op vijf stukken snelweg in Nederland de maximum snelheid wil verhogen. In de zes weken dat het voorstel ter inzage lag, kwamen er 25 zienswijzen binnen. ,,Niet één daarvan ging over de A58 bij Rilland. Dat betekent automatisch dat wanneer de minister het verkeersbesluit neemt, niemand bezwaar kan maken voor dat gedeelte", legt Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat uit.

De woordvoerder verwacht dat het verkeersbesluit 'binnen afzienbare tijd' wordt genomen. De maatregel wordt echter pas op 31 december geëffectueerd. Vanaf die dag kan tussen afslag Rilland en knooppunt Markiezaat altijd 130 worden gereden. Volgens berekeningen van Rijkswaterstaat neemt het geluid langs de snelweg daardoor met 0,3 decibel toe. Daarmee worden geluidsnormen niet overschreden.

 
 
Bron: BN deStem
 
  16-5-2018  


|

FlitsKaart