Geen nieuwe flitspalen in Engeland





 

De Britse overheid heeft gemeenten en (lokale)politie voorlopig verboden om nog langer flitspalen te installeren. De verkeersveiligheid neemt niet toe, de kas van de lokale politiebureaus wel. Mogelijk zijn flitspalen op bepaalde plekken zelfs onveilig. De overheid heeft de komst van zo'n 500 nieuwe flitspalen per direct tegengehouden.
De haat tegen flitspalen is in Groot-Brittannië minstens even groot als in Nederland. De palen zijn trouwens een Britse uitvinding.



De overheid vindt dat gemeenten en politie eerst maar eens moeten kijken hoe ze een weg veiliger kunnen maken door het plaatsen van borden, drempels of andere maatregelen voordat ze weer een flitskast uit de hoge hoed trekken.



Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de manier waarop flitspalen geinstalleerd worden. Het bleek dat er met veiligheidsstatistieken gerommeld werd zodat het leek alsof een weg veiliger werd na de komst van een flitert. Ook zouden de flitspaalbedrijven de politie en gemeenten pushen om maar kasten te plaatsen, dit om hun inkomsten op peil te houden.

 
 
Bron: GeenStijl en Pistonheads.com
 
  15-7-2005  


|

FlitsKaart