Geen stoplichten ondanks veel te hard rijden

 

DEN HAAG | Op de Ockenburghstraat wordt veel te hard gereden en op de kruising met de Beethovenlaan gebeuren veel ongelukken. Toch komen er geen verkeerslichten op deze kruising. Daarvoor is het aantal ongelukken met letsel te klein, vindt het college van burgemeester en wethouders.VVD-raadslid Van Woensel en PvdA-raadslid Baart hadden schriftelijke vragen over de verkeerssituatie gesteld.
In de periode tussen 1999 en 2002 zijn er dertig ongevallen gebeurd, waarvan 25 met alleen materiële schade en vijf met letsel. Daarom krijgt de kruising niet het stempel 'black spot'.
Daarvoor moeten er in een periode van drie achtereenvolgende jaren ten minste zes letselongevallen zijn gebeurd. Een voorbeeld waar een black spot wel een verkeerslicht krijgt, is de kruising van de Hengelolaan en de Loevesteinlaan. Dat gebeurt volgend jaar.Er staat op de Ockenburghstraat een zogenoemde mobiele display, die aangeeft dat automobilisten te hard rijden. Toch rijdt nog steeds 53 procent van alle auto\'s op dit punt te hard. Flitskasten komen alleen op plekken waar veel ongevallen gebeuren, zo blijkt uit de beantwoording van de schriftelijke vragen.

 
 
Bron: De Haagsecourant
 
  23-8-2003  


|

FlitsKaart