Geflitst door je eigen auto

 

Een Britse promovendus heeft een prijs gewonnen met een uitvinding waarvan niet elke automobilist gecharmeerd zal zijn: een draadloos sensorsysteem voor het signaleren van auto’s die de snelheidslimiet overschrijden.

De Britse promovendus Dimitrios Georgoulas heeft voor het tweede jaar achtereen de Student Project of the Year category in The Computing Awards for Excellence 2007 gewonnen. Dit jaar wint hij de prijs met een sensornetwerk voor het meten van autosnelheden.

Georgoulas ontwikkelde software waarmee de snelheid van auto’s gemeten kan worden via een sensornetwerk. Als deze sensors in auto’s worden ingebouwd, kan een controlesysteem langs de weg zonder hulp van camera’s de snelheid van auto’s meten. Zo’n systeem kan bijvoorbeeld ook te hard rijdende auto’s signaleren die aan het zicht van camera’s worden onttrokken omdat ze aan het inhalen zijn.
Het concept voor dit project werd door Georgoulas ontwikkeld tijdens zijn promotieonderzoek aan de Aston University’s School of Engineering & Applied Science.

 
 
Bron: Computable.nl
 
  29-11-2007  


|

FlitsKaart