Geldboete voor vernielen flitspaal

 

Een flitspaal in Putten moest het flink ontgelden op 1 juni vorig jaar. Het tweetal A. van den H. en E.V. (beiden 22) uit Putten kon het niet verkroppen dat hun vriend was geflitst. Ze gingen de paal met een stok te lijf en probeerden hem zelfs in brand te steken. Van den H. gaf bij de politierechter in Zutphen ruiterlijk toe dat hij met zijn makker te ver was gegaan. ,,Ik kreeg het idee om de flitspaal kapot te maken. We wilden de camera uit het kastje halen, zodat mijn vriend niet op de bon zou worden geslingerd."

Met een stok kregen ze de flitspaal echter niet uit elkaar. Daarom besloten Van den H. en V. om thuis lappen en benzine te halen om de paal dan maar in brand te steken.

Daarbij werden ze echter betrapt. V. wist snel genoeg weg te komen, maar Van den H. kwam tijdens zijn vlucht ten val en moest een nacht in het politiebureau blijven.

Het tweetal werd door de rechter veroordeeld tot 300 euro boete. Samen moeten ze bijna 400 euro schadevergoeding betalen voor het vernielen van de flitspaal. De rechter volgde hiermee de eis van het Openbaar Ministerie.

 
 
Bron: De Stentor
 
  2-5-2009  


|

FlitsKaart