Gerucht flitspaal Jachtlaan klopt niet

 

De flitspaal aan de Jachtlaan in Apeldoorn heeft steeds voldaan aan alle wettelijke eisen, en dat is ook nu de situatie.

Dat stelt de politie in reactie op geruchten op internet, dat de apparatuur niet op tijd geijkt zou zijn.

Eerder deze week werd bekend dat de politie in Drenthe een kleine 2600 boetes van snelheidsovertredingen verscheurt. De overschrijdingen zijn vastgelegd met flitsapparatuur in Assen die niet op tijd herijkt is.

Op internet dook meteen daarna (opnieuw) het gerucht op dat de ijkdatum van de flitspaal aan de Jachtlaan ook verlopen is.

Een inwoner van Almelo vecht namens iemand anders twee boetes aan van overtredingen die afgelopen september in Apeldoorn zijn vastgelegd. De Almeloër zegt zeker te weten dat op dat moment de ijking was verlopen.

Politiewoordvoerder Anton de Ronde spreekt dat met klem tegen. De gekeurde status van de paalconstructie zelf loopt na twee jaar in december van dit jaar af, de flitsapparatuur die er in zit moet elk jaar worden geijkt en dat is op 10 september gebeurd.

De digitale flitsapparatuur aan de Jachtlaan -ter hoogte van het Christelijk Lyceum- kwam vorig jaar in de publiciteit omdat het lang duurde voordat het systeem daadwerkelijk functioneerde. Het wachten was toen op de aanleg van een verbindingslijn.

 
 
Bron: De Stentor
 
  2-8-2009  


|

FlitsKaart