Gestolen radarapparaat op internet

 

ENSCHEDE - Op de website www.marktplaats.nl wordt voor zover bekend voor de eerste keer radarapparaat van de politie aangeboden. Het is gratis af te halen, inclusief statief en fotorolletje. 'De apparatuur is met veel liefde behandeld', aldus de adverteerder, die zijn waar aanprijst als 'Nederlands topproduct'.

De adverteerder noemt zich 'tukker terror'. Hij meldt dat hij woont in 'Albergen de gekstuh' en het genoemde telefoonnummer is een fopnummer.

Maar de apparatuur is echt. Althans kan dat zijn, want de afgelopen week is in Albergen, aan de Zenderseweg een driepoot met radarapparaat langs de weg gestolen.
Een politie-agent die in een auto 75 meter vóór de opstelling de wacht hield merkte te laat dat de spullen waren weggenomen. De advertentie op internet was vrijdag 12 maart al ruim 1100 keer bekeken. Er was één keer geboden, 500 euro. Maar de apparatuur is naar verluidt zo'n 45.000 euro waard.

Een woordvoerder van de politie zegt dat de verdwijning van de apparatuur 'in onderzoek' is. Dat de apparatuur op internet wordt aangeboden was hem niet bekend.

 
 
Bron: TC Tubantia
 
  13-3-2004  


|

FlitsKaart