Gevaarlijke kruising Well snel aangepakt





 

WELL - Begin dit jaar komt de provincie Limburg met een eerste plan om de gevaarlijke kruising bij de Wezerweg en de Kasteellaan met de oude Rijksweg tussen Venlo en Nijmegen veiliger te maken.





De bedoeling is dat deze kruising in 2004 wordt aangepakt. Tegelijkertijd laat de provincie ook een rotonde aanleggen bij de kruising van deze Rijksweg met de weg naar Wanssum.



Dit heeft de provincie laten weten aan de gemeente Bergen naar aanleiding van een dringend verzoek van deze gemeente. Eind september viel er opnieuw een dodelijk slachtoffer op deze kruising. Een vrouwelijke voetganger werd geschept toen ze de Rijksweg wilde oversteken. Het kruispunt waar diverse wegen uit Well samenkomen op de Rijksweg staat bekend om zijn onoverzichtelijkheid en daarmee vele verkeersongelukken die hier plaats vinden. Zo ontbreekt het hier bijvoorbeeld aan een oversteekplaats voor de voetgangers en fietsers. Dit terwijl aan beide zijden van de weg ook nog eens een bushalte ligt. Ook gebeuren er veel ongelukken met auto's die af willen slaan naar Well.



Volgens de provincie komen er bij Well in elk geval middengeleiders op de weg, waardoor automobilisten hier niet op het andere wegdek kunnen komen. Ook wordt er een speciaal vak aangelegd voor verkeer uit de richting van Wellerlooi dat linksaf wil slaan naar de Kasteellaan.

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  1-8-2003  


|

FlitsKaart