Gewonden op A2 door dronken man

 

KERKDRIEL - Acht inzittenden van een personenbusje zijn gistermorgen op de A2 ter hoogte van Kerkdriel gewond geraakt nadat een dronken automobilist achterop hun voertuig was gereden. Volgens de politie zijn enkelen van de slachtoffers er ernstig aan toe.


De automobilist, een 26-jarige man uit Drunen, bleef ongedeerd. Het ongeval gebeurde 's morgens rond 07.00 uur op de A2 tussen de afslag Kerkdriel en wegrestaurant De Lucht bij Bruchem. Volgens ooggetuigen ging het busje een paar maal over de kop en werden zeven inzittenden uit het voertuig geslingerd. De Drunenaar die het ongeluk veroorzaakte reed vervolgens door. De A2 werd tot half tien in noordelijke richting afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via Kerkdriel en Zaltbommel.Gestolen

De politie vond de auto van de Drunenaar een paar honderd meter verderop, maar de bestuurder was nergens meer te bekennen. Met het kenteken kon de eigenaar achterhaald worden. Maar die kwam er toen pas achter dat zijn auto gestolen was.

Onderzoek leidde naar de 26-jarige man uit Drunen, die uiteindelijk in de nabijheid van de plek van het ongeval kon worden aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man, ruim tweeënhalf uur na het ongeluk, nog altijd twee keer zoveel alcohol in zijn lichaam had als maximaal is toegestaan.Herinneren

De man bekende met de auto te hebben gereden, maar zei zich de toedracht van het ongeval niet meer te kunnen herinneren. Hij is in verzekering gesteld. De inzittenden van het personenbusje zijn met uiteenlopende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Den Bosch, Nieuwegein, Tiel en Utrecht.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  23-6-2003  


|

FlitsKaart