Giga-salarissen politietop1138x

De top van de Amsterdamse politie verdient torenhoge salarissen, terwijl het korps juist fors moet bezuinigen en er mogelijk zelfs ontslagen zullen vallen.
Hoofdcommissaris Bernard Welten, plaatsvervangend korpschef Cor Gorissen en hoofd bedrijfsinformatie Hans Schönfeld verdienen met respectievelijk 262.841, 212.292 en 200.331 euro veel meer dan de Balkenendenorm en ook meer dan de 188.000 euro die in de wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens (wopt) is afgesproken.

Waarnemend korpsbeheerder, de Amstelveense burgemeester Jan van Zanen, die de politietaken van Job Cohen heeft overgenomen, heeft daar melding van gemaakt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Buiten de 262.841 euro die de stad jaarlijks kwijt is aan Welten, betaalt de gemeente Amsterdam ook nog eens een groot deel van diens villa in het ZuidHollandse dorpje Warmond.

De salarissen van het trio zetten kwaad bloed bij de Amsterdamse Politie Vakorganisatie, de grootste politiebond in de hoofdstad. „Juist nu we met de korpsleiding en ondernemingsraad in gesprek zijn en ons hoofd breken hoe ontslagen te voorkomen, komt deze bekendmaking als een verrassing”, aldus APV-voorzitter Bert Verdijk. „Dat Welten veel verdiende, wist ik wel, maar zoveel! En dat de andere twee ook giga-salarissen opstrijken, vind ik zeer kwalijk.”

Bron:  De Telegraaf

Melder: Speedfreak

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram