Groninger politie: Flitsservice verkoopt worst!

 

Bellingwolde - Gelukkig hebben we de foto’s nog... zeggen Flitservice.nl én de Regiopolitie Groningen. Flitsservice zegt met foto’s aan te kunnen tonen dat de politie in juli tientallen automobilisten op de Blijhamsterweg bij Bellingwolde onterecht heeft bekeurd voor een snelheidsovertreding. Foto’s op de site moeten aantonen dat de bebording ter plaatse onduidelijk was. De politie zegt evenwel foto’s te hebben die aantonen dat de bebording wél juist was.

Flitsservice.nl, een website die zich afzet tegen snelheidscontroles, beweert dat de tijdelijke verlaging van de snelheid van 80 naar 50 km, in verband met werkzaamheden, niet duidelijk en conform wettelijke bepalingen was weergegeven. Foto’s op de site zouden het verhaal moeten ondersteunen. De website roept automobilisten die daar een bekeuring hebben gekregen op om bezwaar aan te tekenen.

Volgens politiewoordvoerder Ger Blokzijl is het verhaal van Flitservice.nl aantoonbare onzin. "Voorafgaande aan iedere snelheidscontrole wordt door onze mensen standaard de bebording ter plaatse gefotografeerd. Dat is daar ook gebeurd. Dat doen we juist in verband met bezwaarschriften die er kunnen binnenkomen. Op één plek was de bebording inderdaad onjuist, maar daar hebben wij niet gecontroleerd."

Voor vier automobilisten die donderdag 19 en vrijdag 20 juli op de Blijhamsterweg werden bekeurd wordt de discussie ongetwijfeld vervolgd in de rechtbank. Een 44-jarige man uit Rhede (Duitsland), een 21‑jarige man uit Oude Pekela, een 32‑jarige man uit Winschoten en een 23‑jarige Duitser moesten hun rijbewijs inleveren nadat ze met snelheden van meer gemiddeld 100 km de politielaser waren gepasseerd. Als de bebording juist was reden zij meer dan vijftig km te snel en was de straf terecht, maar als het verhaal van Flitsservice klopt komen ze alsnog met de schrik van enkel een hoge boete vrij omdat dan de oude weglimiet van 80 km geldt.

Eigenlijk wil de Groninger politie liever helemaal niet op de beschuldigingen van Flitsservice.nl reageren. "Je moet je afvragen hoe serieus je zo’n site moet nemen", zegt politiewoordvoerder Ger Blokzijl. "Flitsservice houdt de mensen onterecht een worst voor. Ze plaatst de politie in diskrediet en zorgt voor overwerk bij de dienst die de bezwaren moet beoordelen."

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  8-2-2007  


|

FlitsKaart