Grootscheepse verkeerscontrole in Etten-Leur

 

De politie heeft woensdagmiddag- en avond een grootscheepse verkeerscontrole in Etten-Leur gehouden. Dat gebeurde tussen 14.00 uur en 21.30 uur. De politie hield acht personen aan en er werden 130 bekeuringen uitgeschreven.

De Koninklijke Marechaussee oordeelde na controle dat zo’n 40 auto’s vanwege hun technische staat niet verder mochten rijden. Deze werden door de ANWB gerepareerd. De Belastingdienst stelde vast dat van tien bestuurders nog achterstallige belasting, met een totale waarde van 4.500 euro, moest worden geïnd. Zij konden ter plaatse pinnen. In totaal werden zo’n 400 weggebruikers gecontroleerd, iedereen legde een blaastest af. Geen één bestuurder had te veel alcohol gedronken. De radarauto op de Hoevenseweg zag 4476 voertuigen passeren, 48 bestuurders daarvan waren in overtreding. De hoogste gemeten snelheid was 124 km/uur, waar 80 kilometer is toegestaan. Eén automobilist reed 90 kilometer binnen de bebouwde kom, het Openbaar Ministerie zal een transactiebedrag bepalen.

Aanhoudingen

De Vreemdelingenpolitie controleerde 31 bestuurders van buitenlandse afkomst. Twee illegale vreemdelingen uit Marokko zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Zij zullen worden uitgezet naar hun land van herkomst.
Een 24-jarige Poolse bestuurder bleek in een gestolen auto te rijden. Hij is aangehouden.
Eén persoon werd aangehouden voor het beledigen van een motoragent
Eén automobilist kwam met hoge snelheid het controleterrein oprijden en reed recht op een agent af. Deze kon nog net op tijd opzij springen. De bestuurder is aangehouden.
Eén 36-jarige bestuurder is aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs is ingetrokken. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Twee personen werden aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren met een geldig legitimatiebewijs.
Bekeuringen en boetes

47 bestuurders bleken hun rijbewijs niet bij zich te hebben. Dit leverde een boete op van 50 euro.
19 bestuurders droegen geen gordel en kunnen een boete van 75 euro tegemoet zien
17 maal bleek de bestuurder geen kentekenbewijs bij zich te hebben (25 euro boete)
éénmaal bleek de bestuurder niet hands-free te bellen, dit komt hem op een boete van 130 euro te staan
eenmaal bleek de APK vervallen, dit kost de bestuurder 75 euro
één bestuurder voerde zijn mistlampen, terwijl dit niet nodig was: 50 euro boete
bij één auto was geen hulpkoppeling aanwezig tussen de aanhanger en de auto (50 euro boete)
één bestuurder kon niet aantonen dat zijn auto verzekerd was
vier bromfietsers bleken hun rijwiel te hebben opgevoerd zodat deze harder reed dan de constructiesnelheid toelaat
De controle richtte zich op het vergroten van de verkeersveiligheid en dus werd gekeken of bestuurders hun gordel droegen, of de auto technisch in goede staat was en of de (verzekerings)papieren klopten. Ook werd iedere bestuurder aan een blaastest onderworpen. Een drugshond van collega-korps Rotterdam Rijnmond was beschikbaar voor controle op drugs. Met de controle werd een signaal afgegeven dat overtredingen in het verkeer niet worden getolereerd. Ook heeft het een preventief effect naar de weggebruikers die niet gecontroleerd werden.

Automobilisten en andere weggebruikers werden op twee wijzen naar de controleplaats - de parkeerplaats bij het Transferium - geleid. Zo pikten vier motorrijders bestuurders op in de direct omgeving van de controleplaats. Daarnaast leidden diverse agenten mensen vanaf de rotonde bij de Parklaan-Nijverheidsweg naar de parkeerplaats.

Aan de controle werkten agenten van het team Etten-Leur mee, alsook agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden- en West-Brabant en de Vreemdelingenpolitie. Daarnaast was er samenwerking met externe partners als de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, ANWB. In totaal waren bijna zestig personen bij de verkeerscontrole betrokken.

 
 
Bron: Politie Midden en West Brabant
 
  12-7-2006  


|

FlitsKaart