Grote controle bij Gelredome

 

Bij stadion Gelredome in Arnhem heeft de politie dinsdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole gehouden. Tot tien uur ’s avonds controleerden 70 agenten verkeer dat in de omgeving van de weg werd gehaald. Elf motoragenten begeleidden het verkeer naar het stadion.

Naast de politie werkten ook de douane, Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst aan de controle mee. Die laatste dienst had het meeste succes: er werd voor 75.000 euro aan achterstallige belasting geïnd.

142 automobilisten moesten blazen, slechts één had er te veel gedronken. De politie inde 2500 euro aan nog uitstaande bekeuringen. Zeven auto’s en een scooter werden in beslag genomen. Twee mensen werden aangehouden en vastgezet omdat ze geen geld hadden om hun openstaande boete te betalen.

Op de Batavierenweg werd gelijktijdig met de actie een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 500 bekeuringen uitgeschreven. De snelste passant klokte 124 kilometer per uur.

Het was voor de vierde keer dat de politie een grote controle, onder de naam Drusus hield. Mogelijk volgen volgend jaar meer van dit soort controles.

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  19-11-2008  


|

FlitsKaart