Grote controle van verkeer in Amsterdam

 

AMSTERDAM - In Amsterdam hebben Belastingdienst, politie, Koninklijke Marechaussee en gemeente maandag samen een actie gehouden om de naleving van verkeersregels te controleren en notoire wanbetalers met openstaande belastingschulden op te sporen.
Novum Nieuws

Op verschillende plekken in de stad, vooral in Amsterdam-Oost, waren controlepunten ingericht. Als er sprake was van openstaande schulden, moesten die ter plekke voldaan worden. Gebeurde dat niet, dan werd de auto in beslag genomen.

Fiscus
De actie leverde de fiscus volgens een woordvoerder enkele tienduizenden euro's op. Daarnaast zijn ongeveer dertig auto's in beslag genomen omdat niet direct betaald kon worden.

Aan de actie deden ongeveer 250 medewerkers van de verschillende diensten mee.

Update Auto's ingenomen bij grote controle in Amsterdam


(Novum) - Bij een grote verkeerscontrole in Amsterdam zijn maandag ongeveer dertig auto's in beslag genomen. De bestuurders weigerden hun openstaande belastingschulden te voldoen, laat een woordvoerder van de Belastingdienst weten. Bij de controle zijn ongeveer 250 functionarissen van de politie, de marechaussee en de Inspectie Verkeer en Waterstaat betrokken.

De controle vindt sinds 15.00 uur plaats op drie plekken in de stad. De politie controleert onder meer op verkeersovertredingen, de technische staat van voertuigen en niet-handsfree bellen. De inspectie houdt onder meer taxi's aan om te controleren of er is geknoeid met een zogenoemde taxometer, die de meter beïnvloedt.

Vertegenwoordigers van de Belastingdienst geven automobilisten de kans eventuele openstaande schulden direct te betalen. De bestuurders kunnen contant betalen of met een mobiel pinapparaat. Kunnen of willen zij dit niet, dan wordt hun auto ingevorderd. Zeker enkele tienduizenden euro's aan openstaande schulden zijn al betaald, zegt de woordvoerder van de Belastingdienst.

Volgens de zegsman reageren de Amsterdammers over het algemeen 'vrij positief' over de actie, 'al zou je dat misschien niet verwachten'. Hij denkt dat dat komt doordat de controle de mensen een gevoel van rechtvaardigheid geeft. De actie duurt nog tot ongeveer 23.00 uur.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  9-10-2007  


|

FlitsKaart