Grote politieactie dronken WK-rijders





 

DRIEBERGEN - De Nederlandse politiekorpsen werken komende week mee aan een grote Europese actie tegen alcoholgebruik in het verkeer. Met het oog op het begin van het WK Voetbal in Duitsland, controleert de politie tot en met 11 juni een stuk intensiever dan normaal.



In totaal nemen meer dan twintig landen mee aan de 'operatie AD606' (alcohol en drugs, juni 2006). Het is de bedoeling het signaal af te geven aan mensen die in de kroeg of op een feestje voetbalwedstrijden bekijken en daarna in de auto willen stappen. „In horecagelegenheden zal drank tijdens het WK rijkelijk vloeien”, stelt een zegsman van de KLPD. „Dat is goed, maar dan moet je niet daarna achter het stuur kruipen.”



Beginnende bestuurders

Hij wijst erop dat vooral beginnende bestuurders op hun tellen moeten passen, want die zitten snel boven de toegestane limiet van 0,2 promille. En het zijn juist veel mensen die korter dan vijf jaar autorijden die zich naar het café begeven om onder het genot van een paar biertjes een WK-wedstrijd te kijken, zo verwacht het KLPD.



Tijdens het hele WK blijft de kans volgens het KLPD groot dat bestuurders moeten blazen, omdat het bijna overal zo is dat de politie iedereen die ze aanhoudt controleert op alcohol in het bloed.


 
 
Bron: De Telegraaf
 
  6-2-2006  


|

FlitsKaart