Grote verkeerscontrole

 

Donderdagavond 20 december heeft de politie op de N18 een verkeerscontrole gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief.

In totaal werden 153 voertuigen gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor: geluid uitlaat (1x), overtreding maximum snelheid (9x), niet tonen kentekenbewijs (1x), gladde banden (5x), niet tonen van rijbewijs (7x), geen rem op aanhanger (1x), mistlicht voeren (7x), niet dragen autogordel (1x), rijbewijs verlopen (1x), niet handsfree bellen (2x), niet voeren correcte verlichting (1x), rijden over doorgetrokken streep (1x).

Naast bovenstaande controle werden op de Groenloseweg in Eibergen twee snelheidscontroles gehouden. Bij de eerste controle passeerden 656 voertuigen. Hier overschreden 56 voertuigen de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur.

Bij de tweede controle passeerden 1159 voertuigen. Hier overschreden 188 voertuigen de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur. Ook in Lichtenvoorde werd een snelheidscontrole gehouden. Op de N18 passeerden 3990 voertuigen. Hier overschreden 415 voertuigen de maximum snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/uur.

De politie controleert gedurende de "donkere" maanden om het aantal woninginbraken en overvallen terug te brengen en de kans daarop te verkleinen. Tijdens de controle was niet alleen de verkeersveiligheid het doel, maar ook de brede veiligheid. Door de verkeerscontroles krijgt politie een beter beeld van wie er zich 's avonds en 's nachts op de weg begeeft.

 
 
Bron: 112Achterhoek.nl
 
  22-12-2012  


|

FlitsKaart