Grote verkeerscontrole op A16





 

DORDRECHT (ANP) - De politie, douane en Koninklijke Marechausee hebben vrijdagavond en de daaropvolgende nacht op de A16 tussen Breda en Rotterdam een grote verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn volgens en woordvoerder opvallend veel soft drugs aangetroffen.



De actie was vooral gericht op drugs en wapens. Weggebuikers werden bij Hendrik-Ido Ambacht van de weg geleid. Er zijn volgens een politiewoordvoerder 750 auto's gecontroleerd en een achttien voertuigen zijn doorzocht. Daarbij vond de politie in zestien verschillende auto's in totaal 25 kilo soft drugs en 240 gram hard drugs.



Dat is voor zo'n controle erg veel aan soft drugs volgens de politie van district Zuid-Holland-Zuid. In verband met verdovende middelen zijn zes mensen aangehouden.



Zestien mensen worden vervolgd wegens rijden onder invloed. In totaal zijn er 135 processen verbaal opgemaakt. De opzet was van groter omvang dan normaal. Er werden deze nacht 85 beambten ingezet, terwijl dat doorgaans met zo'n dertig man wordt gedaan.



Het moet mede een signaal zijn aan de drugssmokkelaars. De A16 is een belangrijke route voor drugstoeristen en drugsrunners die vanuit België of Frankrijk naar Nederland rijden om hier drugs in te kopen.

 
 
Bron: Zonnet
 
  28-9-2002  


|

FlitsKaart